Интериорен мъх

/Интериорен мъх
Интериорен мъх2018-10-04T09:25:54+00:00

Представяме ви естествения мъх, растящ в полярните зони на нашата невероятна планета.

Характеристики и качества: Интериорният мъх е природен материал, който може да се прилага по много начини в интериора. В природата мъхът расте много бавно – с 5-7 мм на година. Естествената структура и мекота на стръковете е запазена чрез специална процедура на балсамиране – издържа години, ако не се докосва постоянно и не е изложен на сурови климатични условия. За постигане на красиви и интересни цветове са използвани безвредни багрила. Разнообразието в цветовата гама позволява интеграцията на мъха в различни стилове и атмосфери. Повърхности, форми и структури от естествен мъх добавят усещане за свежест в интериора и връзка с природата. Освен неоспорима красота полярният мъх има и ценни практически свойства. Дълги години хората са използвали природните мъхове за гориво, топлинна изолация, килими и легла. Мъхът е отличен звукоизолиращ материал. Поглъща звука и по-специално честотите, в които варира човешката реч. Улавя светлинните отблясъци. Той е пожароустойчив материал, който забавя запалването на повърхността, върху която е монтиран. Чудесно средство за запазване температурата на помещението. Всички тези негови свойства го правят отличен акцент в интериора. Освен предизвикващ сетивата, той е и функционален партньор в облагородяването на пространството.

Поддръжка: Продуктите от декоративен интериорен мъх са предназначени за употреба само на закрито. Материалът е лесен и непретенциозен за поддръжка и съхранение – не му е нужна светлина или вода. Не съдържа алергени или други, вредни за здравето компоненти. Не привлича насекоми и не създава условия за микроорганизми и мухъл. Не абсорбира миризми/цигарен дим. Притежава слаб мирис на полярна горска растителност. Мекотата му зависи от влажността на въздуха в помещението. Полярният мъх се използва прекрасно в интериора на бани, заради по-високата влажност на тези помещения. За стайните решения: при влажност на въздуха под 50%, мъхът става по-сух и чуплив. Тогава трябва да се докосва внимателно . След като влажността се повиши, той омеква отново. Интериорният мъх може да изсъхва и омеква няколко пъти , без това да му навреди. За да възвърнете мекотата му, може да използвате пулверизатор и с малко количество вода да го овлажните. Мъхът може да се почиства внимателно с четка за прах.

Изработката на пана и стени от полярен мъх е процес, който изцяло се извършва на ръка. Всеки стрък се поставя отделно, за да се постигне най-добра плътност. За покриването на по-големи повърхности мъхът се подрежда предварително на отделни малки панели, които при монтажа се съединяват.

За запитвания и поръчки:

E-mail: office@nilo.bg

Моб.: +359 887 409 642

Лице за контакти: инж.Никола Николов – Управител